Menu Close

„Tiko Tiks“ centre


Warning: Division by zero in /home/dugaideliai/domains/alytausdugaideliai.lt/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/src/DisplayTypes/Slideshow.php on line 76

Kovo 7 dieną priešmokyklinio ugdymo „Ežiukų“ ir „Bitučių“ grupių vaikai apsilankė atliekų rūšiavimo centre „Tiko Tiks“. Priešmokyklinukai dalyvavo aplinkosauginio ugdymo edukacinėje veikloje „Prikelk daiktą naujam gyvenimui“. Centro darbuotojai vaikams rodė, kaip atrodo atvežti drabužiai, įvairūs daiktai ir kaip juos atnaujina, perdaro į kitus, prikelia naujam gyvenimui. Drabužius skalbia, siuva, lyginą, o jeigu būna suplyšę, persiuva į kitą daiktą. Naudoja viską taip, kad liktų kuo mažiau atliekų. Vaikai apžiūrėjo senovinių daiktų parodą – jie stebėjosi ir negalėjo pasakyti tikrosios daikto paskirties.

Labiausia vaikams patiko  ineraktyvių 3 D akinių pagalba „pasivaikščioti“ atliekų keliais. Bakteriukė mokė, kaip elgtis su maisto atliekomis. Robotukas pasiūlė ekskursiją po savartyną, o berniukas siūlė patiems rūšiuoti įvairias atliekas. „Tiko Tiks“ virtualioje realybės klasėje skambėjo vaikų emocingi šūksniai. Visiems labai patiko.

 

                                                                        Priešmokyklinio ugdymo mokytojos Tamara ir Renata

Skip to content