Menu Close

Marginome margučius


Warning: Division by zero in /home/dugaideliai/domains/alytausdugaideliai.lt/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/src/DisplayTypes/Slideshow.php on line 76

Bendradarbiaudama su Lietuvos kultūros taryba, tautodailininkė Audronė Lampickienė yra paruošusi margučių rinkinį ,,Pasaulis vaiko delnuose“, su kuriuo, artėjant Šv. Velykoms, buvo supažindinti mūsų darželio priešmokyklinukai. Vaikai vartė viešnios išleistą knygą „Margučiai kitaip“,  apžiūrėjo tautodailininkės numargintus margučius, sužinojo, kaip reikia pasiruošti marginimo darbams. „Kiškučių“ ir „Varliukų“ grupės vaikams buvo atskleistos pirmosios kiaušinių marginimo paslaptys. Dabar vaikai moka išrašyti raštus adatėle, dėliodami taškelius bei brūkšnelius, žino raštų reikšmes, gali dažyti augaliniais dažais, nuvalyti vašką, pritvirtinti virvelę margučio pakabinimui.

Priešmokyklinukai yra labai dėkingi menininkei Audronei Lampickienei už mokymus ir laukia velykinės šventės, kad galėtų pradžiuginti visus savo margintais margučiais.

Jurgita Pečiukonienė, priešmokyklinės „Kiškučių“ grupės mokytoja

Skip to content