Menu Close

Plaukėme į vasarą


Warning: Division by zero in /home/dugaideliai/domains/alytausdugaideliai.lt/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/src/DisplayTypes/Slideshow.php on line 76

Liepos 19-23 dienomis vyko vandens sporto žaidynės „Plaukiam į vasarą“. Žaidynes organizavo ikimokyklinio ugdymo mokytojos Renata Komičienė ir fizinio ugdymo specialistė Ingrida Mažeikienė. Žaidynių idėja – suteikti žinių apie vandens sportą; supažindinti su žymiausiais Lietuvos plaukikais, irkluotojais; per fizines veiklas, kūrybinius darbus išbandyti pagrindinius plaukimo ir irklavimo elementus, smagiai leisti laiką vasarą lauke.  Džiaugiamės, kad į sportines veiklas įsitraukė ne tik mūsų darželio, bet ir  kitų Alytaus miesto ikimokyklinio ugdymo įstaigų vaikai, jų tėvai, pedagogai. Savaitės pradžioje vaikai žiūrėjo filmukus, susipažino su irklavimu, buriavimu, kanojomis, plaukimu bei žymiausiais Lietuvos vandens sporto atstovais. Didelio susidomėjimo sulaukė laivų gamybos kūrybinės dirbtuvės. Drauge su tėveliais ir savo mokytojais iš įvairių medžiagų vaikučiai gamino kanojas, baidares, burlentes; lankstė ir piešė laivelius darželių lauko žaidimų aikštelėse ir namuose. Išbandė, kaip jų sukurti laivai plaukia.

Kadangi ši vasara lepina šiluma, netrūko ir vandens pramogų – daug džiaugsmo vaikai patyrė pliuškendamiesi vandens baseinuose, čiuoždami kūrybiškai įrengtose vandens čiuožyklose, šaudydami į taikinius su vandens šautuvais. Visas veiklas vainikavo kūrybinių darbelių paroda „Plaukiam į vasarą“. Šios žaidynės buvo naudingos ir vaikams, ir suaugusiems. Vaikai pasijuto svarbūs, labiau pasitikintys, išgirdo Lietuvos sportininkų sėkmių istorijų, kai kurie netgi įsigijo savo favoritus. Be to, jie turėjo stiprino sveikatą – grūdinosi, aktyviai judėjo, išmoko plaukimo elementų.

Skip to content